PRINT SEND TIL EN VEN
Gammelsø Vandværk, Møn

Spar på vandet

 

Hver gang, du sparer på vandet, 'tjener' du mange penge til dig selv, og du er endvidere med til at sikre, at du selv, dine børn og børnebørn også har rent grundvand i fremtiden. Det er godt at tænke på, hver gang man åbner for vandhanen - både på badeværelset, i køkkenet såvel som på arbejdet som i skolen.

Vandspild er overflødigt forbrug, som ingen har glæde af, der er kun tale om, at du skal betale for noget, som du ikke har udnyttet.

Vandspild drejer sig om alt lige fra dryppende vandhaner, en 'løbende' WC-sisterne eller er udenndørs vandhande, der står og 'småløber' eller drypper, til utætte installationer som der for eksempel opstår i skjulte installationer; de sidstnævnte er svære at opdage, og bliver ofte de mest kostbare, idet det over tid, drejer sig om store mængder vand, også selv om det kommer fra små utætheder.

Se her hvad det koster at have utætte installationer, det ER dyrt!!!!

(Åbner som PDF-fil i nyt vindue).

Til top

Din betaling for vandet

1 m3 (det samme som 1.000 liter) vand fra Gammelsø Vandværk koster også i perioden 2017 / 2018 'så lidt som' 9,51 kroner incl. moms, herudover opkræver vandværket statsafgifter (ledningsført vand og grundvandskortlægning) på 7,82 kr. det vil sige Vandværket opkræver alt i alt 17,33 kr. pr. kubikmeter.

 

Til Vordingborg Forsyning skal der i 2017 betales et vand-afledningsbidrag på 42,38 kr. pr. kbm. (gælder kloakerede områder; i det 'åbne land' er der en tømningsordning, hvor prisen er afhængig af flere faktorer).

I alt løber dine samlede udgifter dermed op imod 60 kr. pr. kubikmeter, men bemærk, at det er kun de 9,51 kr. (mindre end 16%) der går til vandværket, der er 'producenten' af dit vand; de mere end 84% går dermed til 'det offentlige', det vil sige Vordingborg Kommune/Vordingborg Forsyning og Staten, der ikke bidrager til din forsynings-sikkerhed.


Herudover er der i 2017/2018 et årligt driftsbidrag til Gammelsø Vandværk på 990 kr. + moms, i alt 1.237,50 kr.

Til top